Ben jij van plan om binnenkort je geliefde ten huwelijk te vragen en denk je hierbij aan een verlovingsvakantie? Op je knieën gaan doe je (als het goed is) maar één keer in je leven, en dit moment moet natuurlijk perfect zijn. Wij hebben een lijstje gevonden met de 10 meest bijzondere plekken op de wereld voor een spectaculair en memorabel huwelijksaanzoek! En nee, de Eiffeltoren staat er niet bij… Je zult voor de meeste locaties helaas wel even in het vliegtuig moeten zitten..

Op nummer 10 staat Maya Beach in Thailand. Maya Beach heeft een prachtig strandje met een extreem heldere zee en is omgeven door indrukwekkende rotsen. Deze locatie is perfect als jij en je geliefde échte reizigers zijn en genieten van tropische paradijzen.

De Lauturbrunnen in Zwitserland staan op de 9e plek. Op deze rustgevende plek kun je romantisch picknicken tussen de velen bloemen, besneeuwde Alpen en rustgevende watervallen. Houden jullie echt van de natuur en van wandelen in de bergen? Dan zouden wij deze plek toch echt eens overwegen!

Houden jullie van de échte kerstsfeer? Dan moet je je vriendin tijdens de kerstperiode meenemen naar het dorpje Drøbak in Noorwegen. Imitatie Kerstmannen zijn hier niet welkom, omdat ze hun eigen symbool hebben: een kerstkabouter genaamd de Julenisse. Volgens een van de grootste kranten van Japan kun je in Drøbak de ultieme kerstsfeer ervaren. Dus zit je te denken aan een aanzoek in Winter Wonderland? Ga dan naar Noorwegen!

10-8

Op de 7e plek staat het eiland St. Lucia. Dit prachtige eilandje dat maar een oppervlakte van 600 km² telt, ligt in de Cariben vlak bij het Barbados, het geboorte eiland van Rihanna. Met een indrukwekkend vulkanische gebergte en prachtig bosrijk gebied heeft dit kleine eiland vele bijzondere plek. Als je dan je dan toch op St. Lucia bent (en teveel geld hebt..), ga dan naar het iconische Viceroy Sugar Beach resort, waar je ongelofelijk romantisch kunt dineren met uitzicht over de prachtige baai die zich hier tussen heeft gevormd. Helaas zal dit verlovingsreisje wel wat meer kosten dan de gemiddelde persoon onder ons kan uitgeven.

Ook locatie nummer 6 ligt niet om de hoek. Dit is namelijk Central Park New York! In New York heb je vast en zeker honderden mooie en speciale plekjes, maar één plek die wij (vooral in de herfst) heel mooi vinden is de Bow Bridge in Central Park. Wij zien het al voor ons: een mooie najaarszon die tussen de oranje gekleurde bomen heen prikt, met uitzicht over het water én de skyline van New York op de achtergrond.. Hóe romantisch zou dat zijn voor een aanzoek! En als je toch al in New York bent, kost het je bovendien ook niets (buiten de ring natuurlijk).

Hebben jullie allebei geen hoogtevrees? Dan is de volgende manier indrukwekkend voor een aanzoek: een ballonvaart! Wil je er ook meteen een bijzondere vakantie aan vast plakken? Ga dan naar Kenia! Een aanzoek hoog in de lucht met uitzicht op giraffen, leeuwen of zebra’s, en dit allemaal tijdens zonsopkomst. Het is dan ook niet voor niets dat deze ballonvaart op nummer 5 in onze lijst staat.

7-5

Voor de volgende droomplek voor een aanzoek is het ook beter als je geen hoogtevrees hebt. Het Vertigo Grill & Moon Bar is namelijk gevestigd op het voormalige helikopter platform van het Banyan Tree hotel in Bangkok. Dit restaurant zit op de 61e verdieping! Geniet hier van een heerlijk diner en spectaculair uitzicht over heel de stad! Regel voor jouw aanzoek het tafeltje met het beste uitzicht én zorg natuurlijk dat er foto’s gemaakt worden van jou in actie met het prachtige uitzicht!

Dan zijn we aangekomen bij onze top 3! Op de derde plek hebben we een restaurant iets dichter bij huis gevonden. In het zuid-Italiaanse stadje Polignano a Mare staat het Grotta Palazzese hotel. De naam van dit hotel verraad het al een beetje, want er is een indrukwekkend restaurant bij dit hotel in uitgegraven rotsen. Dit restaurant heeft daarnaast ook nog een prachtig uitzicht op de Adriatische zee! Laat je ring alleen niet vallen tijdens je aanzoek, want in de golven die onder het restaurant breken op de rotsen zal je hem niet meer terug kunnen vinden.

Mexico staat in onze lijst op nummer 2! De Maya ruïnes bij de oude stad Tulum. Deze indrukwekkende ruïnes bevinden zich aan een prachtige afgelegen, ansichtkaart-waardig, wit strandje. De verlovingsfoto’s zullen hier dus 100% zeker jaloersmakend zijn! En weet je wat nog het mooiste is? Een kaartje om het gebied te bezichtigen (of een aanzoek te doen) kost maar $2 per persoon. Misschien dat dit de reis naar Mexico zelf een klein beetje compenseert 😉

4-2

Dan zijn we eindelijk aangekomen bij onze nummer 1! Deze prachtige plek in Puerto Rico heeft zelfs het Guinness Book of Records gehaald! Het klinkt misschien in eerste instantie niet aantrekkelijk, maar deze magische plek heet Puerto Mosquito. Puerto Mosquito heeft de helderste lichtgevende baai ter wereld. Ja je leest het goed, LICHTGEVEND! Plan je aanzoek hier in de avond en krijg het bijzondere gevoel dat je omringd bent door sterrenstof.

Ben je niet van plan om een aanzoek te doen of heb je dit al lang gedaan? Dan zijn al deze plaatsen natuurlijk ook prachtig om ‘gewoon’ tijdens een mooie (romantische) vakantie te bezoeken! Heb jij een andere droomplek op de wereld die perfect is voor een huwelijksaanzoek? Let us know!!!

45156