Vraag jij je ook weleens af hoe je er zeker van kunt zijn dat er daadwerkelijk een ECHTE diamant in jouw sieraad is verwerkt? Ben je er bang voor dat je misschien een ring met een zirkonia koopt, terwijl dit anders wordt verteld? Dan is deze infoblog zeker interessant voor jou om te lezen!

Bij aankoop van iedere diamant vanaf 0.30 karaat, krijg je bij DiamondsByMe een certificaat.  Bestel je bij ons een diamant kleiner dan 0.30 karaat? Dan ontvang je een kwaliteitscertificaat dat door DiamondsByMe zelf is opgesteld. Certificaten geven exact aan welke diamant je hebt gekocht, en wat de kwaliteit van deze diamant is. Bij DiamondsByMe werken we met HRD en GIA-certificaten. Maar wat houden deze certificaten nou precies in? Je leest het hier!

Afbeelding1

  • GIA – Het Gemological Institute of America levert het GIA-certificaat. Dit instituut heeft wereldwijd 12 vestigingen met hun Head Quarters in New York. Hier komt 95% van de certificaten vandaan die we bij DiamondsByMe uitgeven.
  • HRD – De Hoge Raad voor Diamant (HRD) is gevestigd in Antwerpen. Ieder certificaat is een verzegeld document in A6 formaat dat de vitale gegevens van een diamant bevat. Denk hierbij aan de 4 C’s: Color, Clarity, Cut & Carat.

Alle certificaten van de HRD en GIA staan bekend om hun betrouwbaarheid en kwaliteit. De certificaten worden door experts op het gebied van edelsteenkunde opgesteld en daarom worden deze instanties dan ook alle twee wereldwijd gerespecteerd.

Vanaf 0.30 karaat leveren wij standaard een officieel HRD of GIA certificaat bij een diamant. Nu hoor ik je denken? Waarom krijg ik geen certificaat bij een kleinere diamant? Dit is vanwege de hoge prijs van het certificaat. Het certificaat zou anders bijna duurder worden dan de diamant zelf.

Wat staat er zoal op een certificaat en is interessant voor jou om te weten?

  •  Measurements: Dit zijn de exacte afmetingen van de diamant.
  • Het rapport nummer: Dit is een uniek nummer, vaak ook gelaserd in de diamant zelf. Deze is alleen te zien met een 100x vergrotende microscoop.
  • Slijpverhoudingen: Dit geeft de manier aan waarop de diamant geslepen is.
  • Carat weight: Het gewicht van de diamant.
  • Color grade: De kleur van de diamant.
  • Clarity grade: De zuiverheid van de diamant.
  • Fluorescentie: Wij verkopen alleen maar diamanten met de gradatie None, dit betekent dat de diamant GEEN fluorescentie heeft. Fluorescentie kan een diamant blauw laten oplichten met een blacklight en zorgt voor mindere schittering.

Dan hebben we nog drie andere graderingen bij een diamant: polish, symmetrie en slijpsel. Een diamant kan nog zo goed scoren op bovenstaande aspecten, maar als hij niet goed gepolijst is en niet symmetrisch is geslepen, is de diamant nog steeds niet perfect. Het slijpsel is één van de belangrijkste aspecten van een diamant. Een minder goed geslepen diamant zal namelijk minder schitteren. Daarom zijn de diamanten waar wij mee werken dan ook standaard XXX (3 x ‘excellent’) of XXVG (2 x excellent en 1 x very good). Bij deze graderingen weet je zeker dat je een mooie steen hebt, wat we natuurlijk allemaal willen! Bij DiamondsByMe staan we voor kwaliteit!

Wil je meer weten over alle aspecten van een diamant? Ga dan naar https://www.diamondsbyme.nl/over-diamant/.  En wist je al dat je in onze diamanten-database online jouw eigen diamant kunt uitzoeken en het bijbehorende certificaat kunt bekijken? Neem snel een kijkje op https://www.diamondsbyme.nl/diamant/