Verliefd-verloofd-getrouwd…. Maar eerst de aanzoeksring vinden!

Mijn naam is Tamara, ik ben 5 jaar goudsmid geweest en inmiddels adviseer ik klanten in onze winkel al bijna 10 jaar. Van DiamondsByMe kreeg ik de vraag of ik kon schrijven hoe je de perfecte verlovingsring kiest. Dus om deze mannen te helpen…schrijf ik dit stuk, speciaal voor jullie. Ik heb de jacht op de juiste ring verdeeld in 4 blokken. Dit maakt het een stukje overzichtelijker. De verschillende stappen die ik wil bespreken zijn:

  • Stap 1: Budget
  • Stap 2: De kleur en edelmetaal
  • Stap 3: De ring
  • Stap 4: De Diamant

1) Budget
Ik weet het…dit stuk is voor de meeste mensen niet het leukste om mee te beginnen, maar juist dit onderwerp zorgt ervoor dat je veel gerichter kunt gaan zoeken of dat je juist gelijk realiseert wat je hebt voor welk bedrag. Misschien wil je dat dan bijstellen of misschien wil je juist hier nog even over nadenken. Maar het vastzetten van een budget zorgt ervoor dat je niet aan het eind van de rit met lege handen staat of juist de winkel uitloopt met een ring die eigenlijk te duur is. Ieder koppel is anders en ook ieder budget is daarom weer anders.

Om het voor u makkelijker te maken kunt u op de site uw budget instellen, dit geeft u al een eerste indruk van de mogelijkheden binnen uw budget.

De diamant bepaald in een verlovingsring over het algemeen de prijs, hierover vertellen we later meer. De diamant is bij een verlovingsring de centrale steen dus hoe groter of hoe meer hoe blijer uw aanstaande gaat worden!

Op DiamondsByMe is de grootte van een diamant bij iedere ring makkelijk aanpasbaar. Mijn advies is dan ook om eerst een mooie ring te zoeken en daarna de diamant te kiezen welke het beste in uw budget past.

Houd bij het kiezen van een verlovingsring in gedachten dat ze deze ring de rest van haar leven dragen en heeft ze er al lang naar uitgekeken dus hij mag best een beetje opvallen.

2) De kleur en edelmetaal

De Kleur
De kleur van het goud dat u wilt kiezen voor de verlovingsring is uiteraard een persoonlijke keuze van wat u mooi vind maar wellicht dat we u toch nog een beetje extra kunnen helpen.

Een veel verkochte combinatie zijn bicolor gouden ringen, en dan met name de combinatie van een geelgouden band met een witte kast waar de diamant in komt. Dit is niet alleen mooi maar een diamant komt over het algemeen het mooiste uit in een witte kast. Dit zorgt ervoor dat de diamant een mooie witte sprankeling krijgt.

De andere keuze is vaak de geheel witgouden ring, als we naar de meer exclusievere sieraden gaan kijken dan worden deze over het algemeen in witgoud uitgevoerd. In witgoud komt zoals gezegd de diamant het mooiste uit. Een ander metaal dat ook wit is is Platina, dit is een duurder metaal dan witgoud maar heeft als voordeel dat het een blijvende mooie witte kleur heeft en dat het minder snel krast. Een ring met een middensteen van meer dan 0.50 karaat diamant adviseren wij in Platina uit te voeren.

Op DiamondsByMe kunt u zelf spelen met de verschillende kleuren edelmetaal, naast deze twee combinaties zijn er natuurlijk nog andere combinaties mogelijk zoals geheel geelgoud en bijvoorbeeld een favoriet van mijzelf witgoud in combinatie met rosegoud.

Kijk eens naar de sieraden die uw aanstaande op dit moment om heeft. Dit geeft vaak al een aardige indruk van wat uw aanstaande mooi vind.

Mannen zien natuurlijk graag cijfers… Als ik kijk in welke percentages wij verlovingsringen verkopen dan zou ik zeggen dat 40% kiest voor witgoud (platina), 30% voor bicolor en 10% voor andere combinaties.

Het edelmetaal
Wellicht heb ik u op weg geholpen bij de keuze van een kleur edelmetaal, nu moeten we een gehalte kiezen van het goud.

In Nederland wordt 14 karaats goud het meeste verkocht, kijken we naar Duitsland dan is 8 karaat goud het meest verkochte gehalte. Gaan we naar wat duurdere sieraden vanaf bijvoorbeeld 1500 euro dan zal het meeste verkocht worden in 18 karaats goud of Platina.

Ook hiermee kunt u op DiamondsByMe weer zelf de keuze maken, neem eens een ring en verander hierbij het gehalte, u kunt dan de prijsverschillen zien en welllicht vanuit daar een keuze maken.

Bij witgoud zult u geen kleurverschil zien, bij geelgoud is het over het algemeen zo dat het goud wat blanker geel wordt naarmate het gehalte lager wordt, dus 18 karaats goud is wat donkerder geel.

Wilt u meer weten over de verschillende gehaltes dan vind u een uitgebreide pagina op https://www.diamondsbyme.nl/over-edelmetalen/.

3) De ring
Als ik het over een ring heb dan heb ik het eigenlijk meer over de stijl van de verlovingsring. Dit is eigenlijk de moeilijkste stap, er zijn vele verschillende stijlen in verlovingsringen. Een keus maken kan moeilijk en overweldigend zijn, omdat er tegenwoordig zo veel te krijgen en kiezen is. Ik zal proberen u een beetje op weg te helpen door wat verschillende verlovingsring stijlen uit te lichten.

Traditioneel en Klassiek
Het meest verkochte model verlovingsring is de solitair ring, zoals de naam het al zegt een een steens ring. Hierbij is de diamant het centerpunt van de ring en krijgt deze al de aandacht. De diamant wordt vaak in een zetting geplaatst met draad pootjes en hij staat hoger op de band. Doordat de diamant in een open zetting zit kan het licht perfect door de diamant schijnen en komt hij hierdoor het mooiste uit. Jubelt jouw vriendin bij romantische films waar de hoofdrolspeler op één knie gaat? Dan is dit de ring voor jullie!

Onze meest verkochte solitair ringen zijn:

http://imagizer.imageshack.us/a/img661/8508/iLwuOS.png

Mag het iets uitbundiger maar is dit het model wat u zoekt dan kunt u ook voor een schouderring kiezen. Hierbij is de centersteen nog steeds het belangrijkst maar wordt deze nog eens extra geaccentueerd door de zijstenen. De ring doet hierdoor nog eens veel exclusiever aan!

Onze meest verkochte modellen hierin zijn:

http://imagizer.imageshack.us/a/img661/7491/iUsRuL.png

Glitter en Glamour
Heb je een vriendin die houd van alles wat glitterd en sprankelt? Dan is een ring met pavé zetting of memoire ring de ring voor jullie. Pavé is de naam voor heel veel steentjes bij elkaar, alliance betekent dat er meerder stenen naast elkaar zijn gezet. Dit soort ringen zorgen ervoor dat er altijd licht wordt terug gekaatst en dat hij dus altijd opvalt.

Bij een memoire ring kunnen je kiezen voor verschillende hoeveelheden diamanten naast elkaar. Bijvoorbeeld 3, 5 , 7 steens. Of als u wilt helemaal rondom. Het mooie van een memoire verlovingsring is dat het lijkt of de hele ring uit diamanten bestaat en hij dus enorm schitterd.

Hieronder een aantal voorbeelden van onze bestsellers:

http://imagizer.imageshack.us/a/img905/5222/WHrqec.png

Exclusieve ringen
Heeft u mooi budget en u wilt echt een bijzondere exclusieve ring dan zou ik voor een mooie grote diamant gaan en dan of een klassiek model nemen waar de diamant helemaal centraal staat of iets bijzonders kiezen. Hieronder laten we een aantal bijzondere exclusieve modellen zien maar als u zelf al een idee heeft of u heeft ergens iets bijzonders gezien, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag bij het ontwerpen van een mooie ring.

http://imagizer.imageshack.us/a/img661/9535/WaaDWf.png

Moderne ringen
Veel moderne ringen zijn in wat strakkere vormen gemaakt. Bij deze modellen is vaak de combinatie van geelgoud en witgoud erg mooi. De banden zijn vaak wat vierkanter dan de klassieke verlovingsringen. Hieronder een aantal voorbeelden:

http://imagizer.imageshack.us/a/img538/3985/Cf6SuQ.png

Verlovingsringen met gekleurde edelstenen
Denkt u dat uw aanstaande gek is van een gekleurde edelsteen zoals Saffier of Robijn dan is het zeker leuk om hier wat mee te doen. Op DiamondsByMe heeft u de keuze uit 15 verschillende edelstenen. U kiest een model wat u mooi vind en daarna de edelsteen welke u denkt dat zij het mooiste vind. Als we kijken naar edelstenen dan zijn Saffier, Robijn en Smaragd de meest verkochte edelstenen. Mijn persoonlijke favoriet is de Saffier, deze mooie blauwe edelsteen heeft een mooie diepe kleur en in combinatie met diamant geeft het een enorm mooi resultaat.

Hieronder een aantal voorbeelden van verlovingsringen met edelstenen:

http://imagizer.imageshack.us/a/img673/5527/6Y7raH.png

Vintage verlovingsringen
Als laatste stijl wil ik nog de vintage stijl naar voren halen. Vintage is weer helemaal hot, en ik verwacht dat dit een heel belangrijke stijl gaat worden. De ringen hebben echt een karakter en zijn veel verfijnder in details. De mooie parelrandjes en de veelal bloemachtige krullen die in deze ringen worden verwerkt maken het bijzondere ringen. Als goudsmid ben ik natuurlijk helemaal weg van deze stijl.

Hieronder een aantal voorbeelden:

http://imagizer.imageshack.us/a/img673/4140/sDXxfP.png

Al met al een heleboel stijlen, kijk gewoon eens naar uw aanstaande, vaak zeggen de sieraden die ze al draagt een heleboel over haar stijl voorkeur. En bedenk : De moeite die je doet om een ring te vinden die voor jullie uniek is en de gedane moeite zorgen ervoor dat de dame in kwestie het altijd mooi vind. Zij zal je keus prachtig vinden omdat juist JIJ deze ring hebt uitgekozen met HAAR in gedachte.

4) Diamant
De edelsteen die staat voor een verlovingsring is de Diamant. Een Diamant is de hardste edelsteen die er is en is dus voor eeuwig. Op deze manier symboliseert hij jullie eeuwige liefde. Een Diamant is in verschillende slijpvormen verkrijgbaar. De ronde (briljant) slijpvorm is wellicht de meest gekozen keuze. Maar u kunt het natuurlijk ook bijzonder maken door te kiezen voor bijvoorbeeld een hart vorm of princess (vierkant) geslepen diamant. Als u een wat grotere diamant wilt gaan kiezen dan is een emerald slijpsel (rechthoekig) ook erg mooi en bijzonder.

Hieronder een aantal slijpvormen:

http://imagizer.imageshack.us/a/img538/8282/nO2F08.png

Ik kan heel veel over Diamant vertellen maar dan wordt dit een heel lang verhaal. Wilt u meer weten kunt u ook eens kijken op onze website.

Het belangrijkste aan een diamant zijn de kleur en de zuiverheid. Op DiamondsByMe verkopen we standaard twee kwaliteiten SI/G en VS/E. Indien u wilt kunt u ook onder diamanten zelf een diamant uitzoeken. Als we praten over zuiverheid dan is mijn advies minimaal SI te nemen, bij diamanten tot 0.50 crt zult u met het blote oog met moeite wellicht iets kunnen zien in de diamant. Het zal zeker niet storend zijn. Gaat u lager naar Pique dan zult u dit duidelijk gaan zien. De SI kwaliteit is waarschijnlijk de meest verkochte kwaliteit. Gaat u naar VS kwaliteit kunt u met het blote oog niets meer in de diamant ontdekken over het algemeen.

De kleur varieert van spierwit (ook wel blauwwit) naar geel. D en E zijn de top kleuren en dit loopt af naar X voor echt geel. De G kleur die wij naast de E kleur verkopen is nog steeds mooi wit maar zal naast de E kleur iets geliger aandoen. Officieel is de benaming “near colorless (white)”.

Als we beide kwaliteiten naast elkaar leggen dan zal de VS/E kwaliteit mooier overkomen. Wilt u meer weten of wilt u het gewoon eens zien kom dan eens langs en we leggen het u graag uit.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een andere edelsteen. Bijna alle kleuren zijn mogelijk. Kies eens voor iets heel anders en je zult jezelf verassen! Een goed idee kan zijn dat je een steen uitzoekt naar de maand waarin de datum valt die voor jullie zo belangrijk is, elke maand van het jaar heeft een steen die daarbij hoort, maandstenen.

Een mooi voorbeeld dat ik hiervan kan geven is een man die zijn aanstaande ten huwelijk wilde vragen na de geboorte van hun eerste kindje. Deze man heeft een gewaagde keuze gemaakt door een paarse steen uit te kiezen in de ring voor zijn vriendin. Maar dit was zo persoonlijk en zo bijzonder dat zij alleen maar ja kon zeggen! Hierdoor heeft deze dame een ring die zo speciaal en uniek is, dat zij de ring nooit meer af wilt doen!

Ik hoop dat ik u hiermee wat op weg heb geholpen, het kiezen van een verlovingsring is een bijzonder iets. Ik zeg zelf altijd tegen de klant dat hij het niet fout kan doen. Uw aanstaande is toch al ontzettend blij dat het eindelijk zover is en zal trots op u zijn dat u zo’n mooie ring heeft gezocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *