Online shoppen heeft zo zijn voor- en nadelen. Niet alle websites zijn even betrouwbaar en online passen gaat helaas niet. Daarom kan online een ring kopen soms best spannend zijn! Een van de eerste vragen die bij online-consumenten opkomt is: “Zou de ring wel passen? Hoe weet ik zeker dat ik de juiste maat bestel?” In deze blog geven we je een aantal tips over hoe jij jouw ringmaat kunt achterhalen!

Een ring is een sieraad die niet van je vinger af mag vallen of te strak mag zitten. Maar hoe kom je er nu achter wat exact jouw ringmaat is?

  • Wanneer je een ring bij DiamondsByMe bestelt, kun je na je bestelling gratis een ringenbos aanvragen die dan bij jou thuis wordt bezorgd. Hiermee kun je rustig thuis je maat opmeten en dit daarna aan ons doorgeven zodat wij jouw ring kunnen gaan maken! Wij raden je aan om je vingers ’s avonds op te meten. Je vingers zijn ’s avonds namelijk vaak een klein beetje dikker dan ’s ochtends en je ring moet natuurlijk wel heel de dag comfortabel zitten! Vul bij de ringmaat in ‘ik weet mijn maat niet’ en je krijgt automatisch een ringenbos thuisgestuurd!
  • Een andere manier om je ringmaat te achterhalen is om een van je huidige ringen op te meten. Kijk op https://www.diamondsbyme.nl/internationale-maatgeving/ voor alle specifieke afmetingen.
  • Een derde mogelijkheid om achter je ringmaat te komen is door deze op te laten meten bij een juwelier. Bij bijna iedere winkel waar ze ringen verkopen, kunnen ze tegenwoordig je ringmaat opmeten.

Wat belangrijk is om te weten, is dat in alle landen andere soorten ringmaten worden gebruikt. Dus zorg er altijd voor dat je zeker bent dat je de juiste maat bij een bestelling vermeldt.

Het is natuurlijk altijd nog mogelijk dat een bestelde ring niet goed past. Als je een ring bij ons hebt besteld, kunnen wij voor €15 jouw ring tot 1 maat aanpassen. Deze kosten zijn inclusief het retour zenden van de ring. Ringen waarvan de band volledig is gezet met stenen zijn wat lastiger om aan te passen. Voor deze ringen zullen we dus ook een andere offerte moeten maken. Mocht jouw ring tot meer dan 1 maat worden aangepast? Ook dan ontvang je een prijsopgave, afhankelijk van het materiaal.

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad! Heb je nog andere vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!