Bijna elke bruiloft wordt gebaseerd op tradities: het kopen en uitwisselen van trouwringen, het dragen van een witte jurk, naar het altaar lopen met je vader en het hebben van een bruidsboeket zijn al een aantal tradities die je bijna overal tegenkomt!

Elk land en elke cultuur heeft zo zijn eigen tradities als het op trouwen aan komt. Hieronder een leuke lijst met bijzondere trouwtradities uit verschillende landen! We zijn benieuwd of jij ze al kende!

Denemarken
Je zult je nu vast gaan afvragen: HUH? WAT?! Maar in Denemarken mag de bruid haar eigen trouwjurk NIET zien vóór de bruiloft. Gebeurt dit toch, dan staat elke steek van garen voor één traan in haar huwelijk.

Duitsland
Bij onze oosterburen wordt de avond vóór de bruiloft het feest ‘Polterabend’ gehouden. Tijdens dit feest wordt er door de families porselein servies kapot gegooid. wat moet worden opgeruimd door het aanstaande bruidspaar. Deze traditie is volledige gebaseerd op het oude spreekwoord ‘scherven brengen geluk’.

Hongarije & Roemenië
Een Hongaarse en Roemeense traditie van vroeger is dat men probeerde de bruid te ontvoeren. Indien de kidnappers hierin slaagden, was het een teken dat de bruidegom de hand van de bruid niet waard was.

India
In India kan de hele viering van het huwelijk wel 5 dagen duren! Het echte trouwen neemt hier echter maar 2 tot 3 uur van in beslag. In Noord-India is het een traditie dat de bruidegom op een versierd paard naar de bruiloft komt, waar hij wordt vergezeld door vrienden en familie met liederen, dans en vuurwerk. 5 dagen feest én je prins op het (witte) paard, wie wil dat nou niet?

Italië

Tijdens Italiaanse bruiloften wordt vaak de stropdas van de bruidegom afgeknipt. Mannelijke vrienden van het bruidspaar gaan dan met deze stropdas rond en ‘verkopen’ kleine stukjes van de stropdas. Het geld wat wordt opgehaald, gaat naar de huwelijksreis van het bruidspaar! Dus mannen, als je met een Italiaanse schone trouwt, koop dan niet een te dure stropdas!

Nederland
Blijkbaar wordt dit een Nederlandse traditie genoemd, maar wij waren er nog niet van op de hoogte… Er wordt namelijk gezegd dat de kurk van de eerste champagnefles die is geopend op de bruiloft, onder het kussen van de bruid gelegd moet worden tijdens de huwelijksnacht! Deze kurk zou jullie huwelijk zegenen met een goed seksleven! Misschien toch maar eens gaan uitproberen?! Niet geschoten, altijd mis! Weet jij nog meer leuke of rare tradities? Laat het ons weten!