Het is alweer maart! Maart is de maand van de lente, de zomertijd én de edelsteen aquamarijn! Daarom hebben we deze week een informatieve blog over deze adembenemende geboortesteen.

De aquamarijn staat bekend om zijn ijsblauwe kleur en glasachtige glans. Echter is blauw niet de enige kleur waarin deze edelsteen voorkomt. Soms is de aquamarijn kleurloos, maar deze steen kan ook donkerblauw, groen- of geelachtig zijn. Daarnaast is de steen doorzichtig of doorschijnend. Het is van belang dat een aquamarijn niet te veel blootgesteld wordt aan zonlicht aangezien de steen door zonlicht verkleurd.

De herkomst van de naam aquamarijn is eenvoudig te achterhalen: het Latijnse aqua betekent water en marina betekent zee. Een andere benoeming voor de edelsteen is dan ook ‘zeewatersteen’. De aquamarijn is een veelvoorkomende edelsteen die over de hele wereld wordt gevonden. De grootste en meest bekende bronnen bevinden zich in Brazilië, Pakistan, Madagaskar en Zimbabwe.

Men zegt dat de aquamarijn zowel geestelijk als lichamelijk een sterke kalmerende werking heeft. Zo zou de steen mensen oprecht, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk maken. Daarom wordt de aquamarijn veel gebruikt bij meditaties. Daarnaast wordt er beweerd dat de aquamarijn communicatie, zelfexpressie en kennisoverdracht bevordert. Deze steen is dus de perfecte talisman wanneer je in het openbaar moet spreken. Er is een hele waslijst met andere helende krachten van de aquamarijn. De steen wordt namelijk ook veel gebruikt bij allergische klachten, oogklachten en irritatie door insectenbeten. Bij welke klachten de aquamarijn nu daadwerkelijk helpt, hebben wij zelf alleen nog niet ervaren.

We sluiten deze blog af met een leuk weetje! Er zijn namelijk aardig wat extreem grote ruwe aquamarijnen gevonden. De grootste geslepen aquamarijn ooit is de Dom Pedro aquamarijn. Deze steen is gevonden in de Minas Gerais regio in Brazilië en woog ongeveer 45 kg voordat hij geslepen werd. De geslepen obelisk-vormige steen is 36 cm lang en 10 cm breed en weegt maar liefst 10,363 ct.

Ben jij ook fan van deze frisse blauwe steen en ben je nog op zoek naar een speciaal sieraad? Kijk dan op www.diamondsbyme.nl en stel je eigen sieraad met aquamarijn samen!