Of een bedrijf ambachtelijk én innoverend kan zijn? Jazeker! Onze liefde voor het goudsmid vak in combinatie met het gebruik van de nieuwste technieken blijkt de perfecte combinatie. Wat ons anders maakt dan andere goudsmeden en waarom wij zo trots zijn op het unieke proces binnen ons bedrijf? Je leest het in deze blog!

WAAROM DIAMONDSBYME?
DiamondsByMe is het eerste Nederlandse online platform waar consumenten zelf hun eigen sieraad kunnen samenstellen. Via onze configurator kun je je favoriete ontwerp kiezen en deze geheel naar eigen stijl samenstellen. Heb je toch nog een ander ontwerp in gedachten? Dan is het zelfs mogelijk om samen met een van onze tekenaars een eigen droomsieraad te ontwerpen.

HET UNIEKE PROCES
Bij DiamondsByMe tekenen we een sieraad op de computer. Dit sieraad wordt in een zogeheten CAD tekenprogramma ontworpen. Doordat wij 3D ontwerpen, is het vrij eenvoudig om aanpassingen te maken. De tekening van het sieraad wordt vervolgens naar onze 3D printers gestuurd, waar deze tot in detail wordt geprint. Van de 3D prints die uit de printer komen, wordt een ‘boompje’ gemaakt.

blog-foto-boompje

Over dit boompje wordt vervolgens een koker geplaatst en gevuld met gips. Deze met gips gevulde koker wordt in de oven gezet; hier hardt het gips uit en wordt het boompje weggebrand. Hierdoor blijft er een perfecte afdruk in het gips staan. Als het gips volledig is schoongebrand wordt het goud in het gips gegoten en heb je een kopie van het boompje in was.

WAT ONDERSCHEID ONS?
Doordat wij gebruik maken van deze techniek, kunnen wij veel sneller en eenvoudiger werken. Van 99% van alle sieraden die u in de winkel vind wordt eerst een master model gemaakt. Hiervoor moet een goudsmid met de hand een perfect model maken, waar later een afdruk van wordt gemaakt in een rubberen mal. Voor iedere ringmaat moet een nieuw master model worden gemaakt. Dit kost natuurlijk enorm veel tijd en daarnaast is het een behoorlijke investering in modellen. Ook kan er niet zomaar een aanpassingen gedaan worden omdat er dan weer een nieuwe master gemaakt moet worden. Bij DiamondsByMe slaan we dus het hele proces van het master model over. We kunnen eenvoudiger aanpassingen maken en zijn daarnaast veel sneller in het maken van een model. Vanaf ons wassenmodel is het proces eigenlijk hetzelfde als bij een andere goudsmid.

Wanneer het goud in het gips is gegoten begint het echte afwerken. Met oog voor detail zorgen onze meestergoudsmeden ervoor dat ieder sieraad perfect wordt afgewerkt. Door de combinatie van innovatie en ambacht kunnen wij veel meer sieraden ontwerpen én maken in een korter tijdsbestek. Hierdoor hebben wij meer tijd om mooie creaties te bedenken in samenwerking met onze klanten. Het is bijzonder om op deze manier een stuk van onze passie te kunnen delen met onze klant.

JE EIGEN SIERAAD ONTWERPEN: WAT IS ER MOGELIJK?
Er zijn eindeloos veel mogelijkheden bij DiamondsByMe als het gaat om het ontwerpen van sieraden. Denk bijvoorbeeld aan zegelringen met initialen, trouwringen met vingerafdruk, prachtige oorknopjes of jouw eigen ontworpen verlovingsring. Daarnaast is het ook mogelijk om sieraden van eigen goud of edelstenen te maken door deze materialen te hergebruiken. Kortom; bij DiamondsByMe is alles mogelijk.

Ervaar zelf het gebruiksgemak van onze configurator op www.diamondsbyme.nl en ga aan de slag met het ontwerpen van jouw droomsieraad. Tevens kun je een plastic 3D dummy van je gewenste sieraad thuis ontvangen. Hierdoor krijg je een realistische indruk van het sieraad én kun je deze meteen passen. Heb je vragen of speciale verzoeken? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

blog-foto-dummy