De mogelijkheden van gedenksieraden hebben wij een aantal weken geleden laten zien waarbij we het as verwerken in een sieraad. Heb je deze blog gemist? Lees hem dan HIER.

We hebben toen al even de mogelijkheid tot het plaatsen van een persoonlijke vingerafdruk benoemd. In deze blog gaan wij hier wat dieper op in. Ook geven we je nog een aantal andere leuke ideeën en delen we een persoonlijk ontwerp van een klant met je.
LeviLydaLeander

VINGERAFDRUK
Er is niets mooier dan het extra personaliseren van jouw droomsieraad. Dit zou kunnen om een overleden dierbare te herinneren, maar een vingerafdruk in een ring kan natuurlijk ook symbool staan voor een heel mooi moment in jouw leven. Zo hebben wij voor André Hazes (Jr) en zijn prachtige vriendin Monique, ringen mogen maken met de vingerafdruk van hun zoontje hierin verwerkt.

Het zal je niet verbazen, maar het kan een hele opgave zijn om een duidelijke vingerafdruk te krijgen van een klein baby’tje. Daarom geven we hieronder een korte uitleg over goede én slechte voorbeelden van vingerafdrukken.

Een vingerafdruk bestaat uit fijne, specifieke lijnen die bij iedereen anders zijn. Wanneer je een vingerafdruk in een sieraad wil laten verwerken, is het dus belangrijk om de vingerafdruk goed aan te leveren. Voor het beste resultaat kies je voor ietwat glanzend papier, zoals fotopapier. Hierdoor wordt de inkt niet vlekkerig opgenomen in het papier en blijven de lijnen beter zichtbaar. Met een stempelkussen met zwarte inkt kun je gemakkelijk de gewenste vinger in de inkt drukken en deze daarna zacht op het papier plaatsen. Hoe zachter je de vinger op het fotopapier drukt, hoe scherper de vingerafdruk zal zijn. Wanneer je de vinger stevig op het papier drukt, wordt de vingerafdruk te donker en vlekkerig. Voor onze designer wordt het dan lastig de scherpe lijnen van de vingerafdruk eruit te halen.

Een voorbeeld van het verschil tussen een bruikbare en onbruikbare vingerafdrukken zie je hiernaast. De linker afdruk is helaas niet goed genoeg. De lijnen zijn doorgelopen en niet duidelijk, Fingerprintomdat er te hard op het papier is gedrukt. Hierdoor krijgen we bij het omzetten in ons 3D tekenprogramma geen strakke duidelijke lijnen, waardoor de afdruk niet goed zichtbaar zal zijn in de ring. De rechter afdruk is daarentegen wel goed. Hier kun je zien dat de lijnen duidelijk op het papier gezet zijn. Hierdoor is de afdruk ook goed in ons 3D tekenprogramma om te zetten.

“Een perfecte afdruk op papier is een perfecte afdruk in de ring.”

Vanaf €70,- kunnen wij een vingerafdruk verwerken in een sieraad. Deze prijs is echter afhankelijk van het ontwerp van het sieraad. Op onze website staan een aantal sieraden waar al een afdruk in staat afgebeeld. De persoonlijke afdruk is dan al bij de genoemde prijs inbegrepen.

VINGERAFDRUK VAN OVERLEDENE
Wanneer je graag een vingerafdruk van een overledene zou willen laten verwerken in een sieraad, is het van belang dat je hier op tijd aan denkt. Deze afdruk dienen ze namelijk bij het uitvaartcentrum voor je te maken en dit gebeurt alleen wanneer hier specifiek om wordt gevraagd. Let op; hiervoor dienen de nabestaanden wel toestemming te geven.

EIGEN GOUD VERWERKEN IN EEN SIERAAD
Heb je een mooi sieraad gezien op onze website of heb je een eigen ontwerp én wil je graag je eigen goud erin verwerkt hebben? In bijna alle gevallen is dit mogelijk. Wij moeten eerst het eigen goud controleren op gehalte en echtheid. Wanneer alles in orde is, maken wij een speciale gieting aan voor jouw sieraad. Hierdoor weet je zeker dat jouw sieraad ook echt gemaakt wordt van het goud dat je zelf hebt aangeleverd. Het kan natuurlijk zo zijn dat we niet genoeg hebben aan het aangeleverde goud. In dat geval zullen wij goud grenailles moeten bijvoegen om tot het gewicht te komen dat wij nodig hebben om het sieraad te maken. Ben je geïnteresseerd? Stuur ons zeker even een mailtje! Wij vinden het namelijk erg leuk om met je mee te denken en samen tot een prachtig persoonlijk ontwerp te komen.

ANDER MATERIAAL VERWERKEN IN GEDENKSIERADEN
In onze vorige blog over gedenksieraden hebben we het uitgebreid gehad over het verwerken van as in sieraden. Wanneer as op een zichtbare manier in een sieraad wordt verwerkt, vermengen wij een beetje as met emaille en plaatsen dit in een sieraad. Naast het combineren van as met emaille, kunnen wij ook een stukje haar of stof in emaille plaatsen. Zo kun je op een zichtbare manier een prachtige herinnering in een sieraad laten verwerken. Droeg jouw lieve opa altijd dezelfde zakdoek bij zich of wil je graag een stukje van de manen van jouw eigen paard in een sieraad laten verwerken? Bij DiamondsByMe zijn er onvoorstelbaar veel mogelijkheden!

PERSOONLIJKE GRAVURE
Post week 11 mapleEnige tijd geleden hebben wij voor een klant hele bijzondere ringen mogen maken met een verdrietige lading. De klant wilde een speciale ring voor zichzelf en zijn partner, ter nagedachtenis aan hun overleden kindjes. Samen met de klant zijn wij tot onderstaande ringen gekomen. In de ringen zijn een hand- én voetafdrukje geplaatst met de initialen van de kindjes. Hierdoor dragen ze hun meest dierbare herinnering iedere dag met zich mee.

Naast een hand- of voetafdrukje is er nog veel meer mogelijk. Zo kun je ook kiezen voor een eigen handschrift of tekening. Er zijn veel manieren om een gedenksieraad zo persoonlijk mogelijk te maken. Heb je vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op. Wij denken namelijk graag met je mee, om samen tot een bijzonder eindresultaat te komen!

Je kunt ons telefonisch bereiken op 010 747 00 00 Of mail je idee naar info@diamondsbyme.nl