Anno 2017 kun je op veel verschillende manieren een herinnering van een dierbaar persoon laten vereeuwigen. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je ook een sieraad kunt laten ontwerpen om de
herinnering in leven te houden? Bij DiamondsByMe hebben we verschillende mogelijkheden om de gedachte aan een dierbare op een passende wijze te verwerken in een gedenksieraad. In deze blog vertellen we je over een aantal van deze mogelijkheden.

AS-SIERADEN
Wanneer je het as hebt van een dierbare, is het een prachtig gebaar om dit heel dicht bij je te dragen. Een sieraad is daarom een mooie manier. In de meeste gevallen wordt het as op een onzichtbare manier in een sieraad verwerkt, maar ook bestaat er de mogelijkheid om dit zichtbaar in een sieraad te verwerken. Bij DiamondsByMe kan as worden verwerkt in oorstekers, armbanden, hangers en ringen.

AS-RINGEN
De ringen van DiamondsByMe zijn bijna allemaal uitermate geschikt om een levensgebeurtenis in te vereeuwigen. Hiervoor is maar een klein beetje as nodig. Ook kun je zelf de keuze maken of je het as zichtbaar of onzichtbaar in een ring wilt hebben verwerkt. Vaak strooien mensen het overige as op een bijzondere plek uit. Het is altijd verstandig om nog wat extra as te bewaren. Mocht het je overkomen dat je het sieraad kwijt raakt, heb je altijd nog een back-up.

ONZICHTBAAR
Wanneer we het as op een onzichtbare manier verwerken in een ring, wordt er een asbakje gecreëerd in de zetting. In de video hieronder kun je zien hoe we dit bij de Ise 1 ring doen. In het bakje wordt een beetje as geplaatst en vervolgens wordt het bakje afgesloten. Dit bakje wordt uiteraard goed dicht gesoldeerd en is daardoor waterdicht. Toch raden wij altijd aan om een sieraad af te doen wanneer je gaat douchen of zwemmen. Hierdoor blijft een sieraad veel langer mooi. Vervolgens wordt de gekozen edelsteen of diamant in de aangepaste zetting geplaatst. De steen kun je natuurlijk ook nog naar wens uitkiezen. Zo kun je gaan voor de geboortesteen van jouw dierbare, jullie favoriete kleur of een mooie sprankelende diamant.

Asbakje.gif

ZICHTBAAR
Wanneer we het as zichtbaar in een ring verwerken, gebruiken wij doorzichtige emaille (hars). Het as wordt hierbij vermengd met de doorzichtige hars en dit wordt samen in een bakje geplaatst. Hierdoor kun je het as voor altijd, op een subtiele wijze, blijven zien. Een mooi voorbeeld van een ring waarin het as op een zichtbare manier is verwerkt is de Jake 1 ring op de foto hieronder. Bij dit ontwerp hebben wij de steen weggelaten en is de bovenkant van de ring afgewerkt met emaille. Heb je nog een speciale ring en zou je graag willen weten wat de mogelijkheden hiermee zijn? Neem dan contact met ons op. Het is namelijk ook mogelijk om bestaande ringen aan te passen en om te toveren tot gedenksieraden.

As ring zichtbaar

AS-HANGER
Draag je liever een ketting? Laat het as dan verwerken in een mooie, gepersonaliseerde hanger. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van een initiaal met een geboortesteen of diamant. De mogelijkheden zijn hierin eindeloos. In alle gevallen zal het as worden verwerkt in de zetkast van een hanger. Deze wordt natuurlijk goed afgesloten.

Hanger initial

AS-HANGER | VERHAAL VAN EEN KLANT
“Mijn leven zag er prachtig uit, het ontbrak mij aan niets. Samen met mijn vriend reisde ik de hele wereld over. Helaas kreeg ik tijdens een backpacktrip door Azië een vreselijk telefoontje. Mijn vader die al langere tijd ziek was, was overleden. Wij moesten deze reis dus per direct afbreken om terug te gaan naar Nederland. De uren in het vliegtuig leken wel een eeuwigheid te duren. Het was heel fijn om met mijn moeder, broers en zus samen te zijn en elkaar te steunen. Mijn vader zijn wens was om gecremeerd te worden, zo kon een ieder zelf beslissen of hij of zij iets met zijn as wilde doen. Mijn vriend nam contact op met DiamondsByMe en heeft samen met één van de designers een prachtige as-hanger ontworpen. Hij heeft mijn stijl perfect weten te visualiseren in een hanger. Ik houd namelijk van strakke/moderne sieraden maar ook van sieraden met veel details. Op de dag dat wij besloten onze reis af te maken, omdat mijn vader dat absoluut had gewild, kreeg ik dit schitterende cadeau van mijn vriend. De voorkant van de hanger is strak en mat afgewerkt. De achterkant van de hanger is versierd met mooie details en nog een klein hartje. Dit is het mooiste cadeau wat ik ooit heb gekregen. De reis door Azië hebben wij met z’n drieën afgemaakt want mijn vader was er natuurlijk ook een beetje bij op deze manier! Bedankt DiamondsByMe voor het meedenken met mijn vriend tijdens het ontwerpproces, bedankt voor de goede zorgen tijdens het maken en vullen van deze hanger, bedankt voor dit geweldige staaltje vakmanschap; het eindresultaat is verbluffend!”Hangers
AS-OORSTEKERS
Heb je het liefst het as dichtbij je gedachten en je herinneringen? Dan kun je er ook voor kiezen om as te laten verwerken in oorstekers. Dit kan zolang de oorbellen een dichte achterkast hebben. Ook hier kun je kiezen voor het gebruik van een geboortesteen, favoriete edelsteen of natuurlijk een schitterende diamant. Als voorbeeld zie je hieronder de Shemika oorstekers, waarbij de oorspronkelijke kast al dicht is. Net als bij de ISE 1 ring wordt ook hier een speciaal bakje in de oorstekers gemaakt waar het as in komt. De steen wordt daarover heen gezet.

Oorknop shemika

AS-OORSTEKERS | VERHAAL VAN EEN KLANT
“Vorig jaar is mijn broer heel plotseling overleden. Hij was echt mijn beste maatje, ik kon alles met hem delen. Hij stond altijd voor mij klaar en bood altijd een luisterend oor. Ik was er dan ook helemaal kapot van. Samen met mijn moeder besloten wij dat we graag een sieraad wilden hebben met zijn as erin. Zo gingen wij op zoek naar een bedrijf dat op verzoek een sieraad voor ons kon maken. Wij kwamen al gauw bij DiamondsByMe terecht en vroegen hen of het mogelijk was om as van mijn broer te verwerken in oorstekers. Wij zijn beiden niet zo van hangers of ringen. Ook mag ik deze niet altijd dragen in verband met mijn werk. Samen met de tekenaar van DiamondsByMe ontwierpen wij simpele strakke oorstekers. Mijn moeder met witte diamantjes en ik met zwarte diamantjes. DiamondsByMe heeft ons van iedere stap op de hoogte gehouden en hebben met veel precisie deze prachtige oorstekers voor ons gemaakt. Wij konden het as zelf af geven bij DiamondsByMe. Helaas konden wij niet bij het vullen zelf zijn, maar DiamondsByMe heeft ons een heel goed gevoel gegeven over de werkwijze. Wij hebben dus met alle vertrouwen de oorstekers bij hen laten maken. Uiteindelijk dragen wij beiden dagelijks deze oorstekers en zijn wij meer dan tevreden met de werkwijze en natuurlijk het prachtige eindresultaat!”

Oorknopjes wit
AS-ARMBAND
Is jouw favoriete type sieraad een armband? Verwerk dan het as van jouw dierbare in een armband. Zo heb je elke keer wanneer je naar je armband kijkt ook een mooie herinnering aan jouw dierbare. Deze armband heeft een verdikt bakje waar het as in geplaatst kan worden. Ook dit bakje is uiteraard goed afgesloten waardoor het as er niet uit kan. Vergeet niet dat het ook mogelijk is om net zoals de oorstekers, ook een eigen armband te ontwerpen!

Armband initial wit
HERINNER-RING ZONDER AS
Misschien is jouw dierbare helemaal nog niet overleden, maar wil jij wel graag een sieraad ter herinnering aan die persoon? Denk er dan aan om de vingerafdruk te bewaren en te verwerken in een sieraad! Je kunt één of twee vingerafdrukken laten plaatsen op een ring om hem zo extra persoonlijk en uniek te maken. Over deze mogelijkheid lees je binnenkort meer in nieuwe blog speciaal over dit onderwerp!

RIng afdruk
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij denken namelijk graag met je mee. Je kunt ook bellen naar 010 – 747 0000, onze online chat gebruiken op www.diamondsbyme.nl of een mailtje sturen naar info@diamondsbyme.nl.

~ Dream it. Design it. DiamondsByMe. ~