Het graveren van je trouwringen, het wordt vaak gezien als een gewoonte. Maar waarom zou ik dit überhaupt doen? En waar moet je op letten? En wat kies je voor tekst? Al deze vragen steken vaak de kop op bij de zoektocht naar de perfecte trouwring. We vertellen je alles over het graveren van je ring in deze blog!

Het graveren van je ring, wat heeft nou het eigenlijk voor toegevoegde waarde? Graveren is de ultieme manier om je trouwring te personaliseren. Naast het uitzoeken van ringen die bij jullie passen, kun je deze ringen extra persoonlijk maken door hier een speciale tekst in te laten graveren. Deze tekst zullen jullie altijd dicht bij je zullen dragen. Mocht je ooit (hopelijk nooit!) je ring ergens kwijtraken, geeft deze inscriptie je tevens een ietsie pietsie grotere kans om hem terug te vinden: want misschien weet de vinder héél toevallig wel van wie de ring is, of deelt de vinder zijn vondst op Facebook 😉 You never know!

Voordat je gaat brainstormen over een tekst en hier een beslissing over maakt, is het belangrijk dat je bij je juwelier uitvraagt wat de restricties zijn voor het graveren. Want misschien kies je straks vol overtuiging de perfecte zin, en kom je er daarna achter deze zin niet in jullie mooie ringen past. En dat willen we natuurlijk niet hebben. Bestel je je ring bij DiamondsByMe? Dan heb je 10 tekens voor een tekst! Daarnaast is het ook verstandig om éérst met je partner over het graveren te praten. Misschien hebben jullie hier beiden namelijk compleet andere ideeën over. Sommige stellen houden hun graveringen voor elkaar geheim, net zoals hun geloften. Het is alleen wel belangrijk dat je in dit geval duidelijk hebt afgesproken dat je beide daadwerkelijk een ring laat graveren, anders wordt er iemand op het moment suprême teleurgesteld. En dan hebben we nog het lettertype! Vraag bij je juwelier na wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Bij DiamondsByMe kunnen we ook je eigen handschrift verwerken in de ring! Dit maakt de gravure natuurlijk nóg iets persoonlijker.

Maar wat ga je er nu daadwerkelijk in laten graveren? Deze tekst is namelijk iets voor ALTIJD, dus hier zal je goed over na moeten denken. Om je te helpen, geven wij je verschillende ideeën ter inspiratie! Maar houd altijd in gedachte: Keep it SHORT & SIMPLE. Te lange teksten zullen niet passen of zullen moeilijk te lezen zijn!

  • De trouwdatum

De meeste stellen kiezen ervoor om hun trouwdatum te graveren. Dit is dan ook een logische keus gezien deze ‘tekst’ staat voor de dag waarop de ringen zijn uitgewisseld en de liefde hiermee is bezegeld.

  • Namen of Initialen

Ook het graveren van namen is populair! Het graveren van jullie initialen of namen is een klassieker omdat het een eenvoudige, maar mooie manier is om trouwringen extra persoonlijk te maken. Ook doet dit denken aan het oude gebruik om als verliefd stel namen in te krassen in een boom! Een en al romantiek toch?

  • Een persoonlijke zin

Een andere optie voor het graveren is het gebruik van een gezegde of een quote. Elk stel heeft wel speciale zinnetjes of grapjes die ze alleen met elkaar delen en/of gebruiken. Zo’n zin kan staan voor wat jullie relatie zo speciaal maakt, en is daarom ook een leuke en minder traditionele tekst om je ringen mee te laten graveren.

  • Belofte of gelofte

Een andere origineel onderwerp voor een tekst kan een belofte aan elkaar zijn. Deze belofte kan ook onderdeel van jullie geloften zijn. Zo is het een mini liefdesbrief aan je vinger. In dit geval moet je deze ringen dus wel afzonderlijk van elkaar laten graveren, zodat dit nog een geheim blijft tot aan de huwelijksceremonie.

  • Inside-out

Bij DiamondsByMe kun je je eigen ring volledig zelf ontwerpen. Zo is er ook de optie om een ring met een tekst of tekening aan de buitenkant te ontwerpen. Deze tekst kan geheel zijn zoals jij wil, mits hij natuurlijk op de ring past. Naast een tekst, kan zélfs jullie hartslag op de ringen worden verwerkt. Tegenwoordig kun je met diverse Apps je hartslag opnemen, welke wij daarna verwerken in je ring! Wil je de hartslag en jouw tekst combineren? Ook dat kan!

  • Personal Touch

Een laatste optie is ook wel de meest persoonlijke van allemaal. Je kunt namelijk jouw trouwring bestellen met elkaars vingerafdruk op de ring. Deze vingerafdruk kan er op verschillende manieren in worden verwerkt, of je nu van subtiel houdt of wil dat deze afdruk opvalt. Een persoonlijkere ‘touch’ kan een trouwring letterlijk en figuurlijk niet hebben. En dan kun je hem zelfs nog laten graveren met jouw initialen, geloften of trouwdatum!

Waar je ook voor kiest, het kiezen én laten graveren van trouwringen is heel persoonlijk en iets tussen jou en partner! Kijk voor alle trouwringen en sets op https://www.diamondsbyme.nl/trouwringen-overzicht/. Heb jij een ander idee in gedachte om jouw trouwringen extra persoonlijk te maken? Laat het ons dan weten!