Ben jij van plan om de grote stap te wagen en je geliefde ten huwelijk te vragen? Dan kom je altijd voor één hele lastige beslissing te staan: hoe kies ik nou de perfecte verlovingsring uit? Op deze vraag geeft onze expert Tamara je vandaag antwoord!

Tamara is vijf jaar goudsmid geweest en adviseert inmiddels al meer dan 10 jaar klanten in onze winkels. Ze is dus DE expert als het gaat om het uitzoeken van verlovingsringen. Tamara heeft de jacht op de juiste ring verdeeld in 4 stappen. In deze blog vertelt Tamara je over stap 1 & 2!

Lees & Leer!

STAP 1: HET BUDGET
Ik weet het…dit stuk is voor de meeste mensen niet het leukste om mee te beginnen, maar juist dit onderwerp zorgt ervoor dat je veel gerichter kunt gaan zoeken of dat je juist gelijk realiseert wat je hebt voor welk bedrag. Het vastzetten van een budget zorgt ervoor dat je niet aan het eind van de rit met lege handen staat of juist de winkel uitloopt met een ring die eigenlijk boven budget is. Om het makkelijker te maken kun je op www.diamondsbyme.nl je budget instellen, dit geeft je al een eerste indruk van alle mogelijkheden binnen jouw budget.

De diamant bepaalt in een verlovingsring over het algemeen de prijs. Hierover vertellen we je in het derde en laatste deel van de blog ‘Hoe kies ik de perfecte verlovingsring?’ meer. De diamant is bij een verlovingsring de centrale steen, dus hoe groter of hoe meer ‘sparkle’ hoe blijer jouw aanstaande gaat worden!

STAP 2: KLEUR EN HET EDELMETAAL
De kleur van het goud dat je wil kiezen voor de verlovingsring is uiteraard een persoonlijke keuze van wat jij mooi vindt, maar wellicht dat we je toch nog een beetje extra kunnen helpen. Een veel verkochte combinatie zijn bicolor gouden ringen, en dan met name de combinatie van een geelgouden band met een witte zetkast. Vaak wordt er ook gekozen voor een geheel witgouden verlovingsring. Als we naar de exclusievere sieraden gaan kijken dan worden deze over het algemeen in witgoud uitgevoerd, omdat de steen hierin het mooist uitkomt. Een ander metaal dat ook wit is, is platina. Platina is een duurder metaal dan witgoud, maar heeft als voordeel dat het een blijvende mooie witte kleur heeft en dat het minder snel krast.

Op www.DiamondsByMe.nl kun je zelf spelen met de verschillende kleuren edelmetaal. Er zijn veel combinaties mogelijk! Kijk eens naar de sieraden die jouw aanstaande op dit moment om heeft. Dit geeft vaak al een aardige indruk van wat jouw aanstaande mooi vindt.

Mannen zien natuurlijk graag cijfers… Als ik kijk in welke percentages wij verlovingsringen verkopen dan zou ik zeggen dat 40% kiest voor witgoud (of platina), 30% voor bicolor en 10% voor andere combinaties.

Hopelijk heb ik je op weg geholpen bij de keuze van een kleur edelmetaal, maar nu moeten we een gehalte kiezen van het goud. Een gehalte van het goud wordt uitgedrukt in karaat. In Nederland wordt 14 karaats goud het meeste verkocht. Gaan we naar wat duurdere sieraden, ongeveer vanaf €1500, dan wordt er meestal gekozen voor ringen in 18 karaats goud of platina. Ook hiermee kun je op DiamondsByMe weer zelf de keuze maken. Neem eens een ring en verander hierbij het gehalte. Je kunt dan de prijsverschillen zien en wellicht vanuit daar een keuze maken. Bij witgoud zul je geen kleurverschil zien. Bij geelgoud is het over het algemeen zo dat het goud wat blanker geel wordt naarmate het gehalte lager wordt. Ga voor 18 karaat goud als je warme kleur goud wenst.

Hopelijk hebben STAP 1 & 2 je al een beetje geholpen in jouw zoektocht naar DE perfecte verlovingsring! Wil jij graag weten wat de volgende stappen zijn? Houd dan onze blog goed in de gaten! Ondertussen kun je alvast een kijkje nemen tussen onze verlovingsringen.