Deel I van onze handleiding om de perfecte verlovingsring te vinden, ging over het budget en verschillende edelmetalen. Heb je deze gemist? Lees DEEL I dan eerst HIER! Vandaag vertellen we meer over STAP 3 in de zoektocht naar de perfecte ring: DE RING zelf. Ook dit keer geeft Tamara jou verschillende tips!

STAP 3: DE RING
Als ik het over een ring heb, dan heb ik het eigenlijk meer over de stijl van de verlovingsring. Dit is eigenlijk de moeilijkste stap, want er zijn vele verschillende stijlen in verlovingsringen. Een keuze maken kan moeilijk en overweldigend zijn, omdat er tegenwoordig zoveel te krijgen en te kiezen is. Ik zal proberen je een beetje op weg te helpen door wat verschillende stijlen verlovingsringen uit te lichten.

Traditioneel en Klassiek
Het meest verkochte model verlovingsring is de solitair ring, zoals de naam het al zegt een één-steens ring. Hierbij is de diamant het centerpunt van de ring en krijgt deze alle aandacht. Jubelt jouw vriendin bij romantische films waar de hoofdrolspeler op één knie gaat? Dan is dit de ring voor jullie!fdsf

Mag het iets uitbundiger, maar is bovenstaande wel het model dat je zoekt dan kunt je ook voor een schouderring kiezen. Hierbij is de centersteen nog steeds het belangrijkst, maar wordt deze nog eens extra geaccentueerd door de zijstenen. De ring krijgt hierdoor een nóg exclusievere uitstraling!

fds

Glitter en Glamour
Heb je een vriendin die houdt van alles wat glittert en sprankelt? Dan is een ring met pavé zetting of een memoire ring dé ring voor jullie. Dit soort ringen zorgen ervoor dat er altijd licht wordt teruggekaatst en dat hij dus altijd opvalt.

yguj

Exclusieve ringen
Heb je een mooi budget en wil je echt een bijzondere exclusieve ring? Dan zou ik voor een mooie grote diamant gaan en een klassiek model nemen waar de diamant helemaal centraal staat.

gsf

Moderne ringen
Veel moderne ringen zijn in wat strakkere vormen gemaakt. Bij deze modellen is vaak de combinatie van geelgoud en witgoud erg mooi. De banden zijn vaak wat vierkanter dan de klassieke verlovingsringen.

gfgf

Verlovingsringen met gekleurde edelstenen
Denk je dat jouw aanstaande gek is van een gekleurde edelsteen zoals een saffier of robijn, dan is het zeker leuk om hier wat mee te doen. Op DiamondsByMe heb je de keuze uit 15 verschillende edelstenen. Kies een model wat je mooi vindt en daarna de (kleur) edelsteen welke jij denkt dat jouw geliefde het mooiste vindt. Als we kijken naar edelstenen dan zijn saffier, robijn en smaragd de meest verkochte edelstenen. Actrice Eva Longoria en prinses Kate Middleton hebben prachtige verlovingsringen met edelstenen gekregen. Eén ding is zeker: de ring zal zeker opvallen!

dfgdgf

 

Vintage verlovingsringen
Als laatste stijl wil ik nog de vintage stijl naar voren halen. Vintage is weer helemaal hot en ik verwacht dat dit een heel belangrijke stijl gaat worden. De ringen hebben echt een karakter en zijn veel verfijnder in details. De mooie parelrandjes en de veelal bloemachtige krullen die in deze ringen worden verwerkt maken het bijzondere ringen. Als goudsmid ben ik natuurlijk helemaal weg van deze stijl.

fgdgd

Al met al zijn er een heleboel stijlen om uit te kiezen. Dit maakt het extreem lastig. Een tip: kijk gewoon eens naar jouw aanstaande! Vaak zeggen de sieraden die ze al draagt een heleboel over haar voorkeur. En bedenk: de moeite die je doet om een ring te vinden die voor jullie uniek is en de gedane moeite zorgen ervoor dat de dame in kwestie het altijd mooi vindt. Zij zal je keuze prachtig vinden omdat juist JIJ deze ring hebt uitgekozen met HAAR in gedachte.

We zijn bijna bij de laatste stap aangekomen: het kiezen van diamanten! Alles over het kiezen van diamanten en het achterhalen van de ringmaat (ook niet geheel onbelangrijk) lees je binnenkort in het derde en laatste deel van deze megablog! Houd onze blogpagina of Facebookpagina hier goed voor in de gaten!