Het is februari, de maand van de amethist! Daarom hebben wij deze week een nieuwe blog die volledig in het teken staat van deze prachtige en populaire edelsteen.

De amethist is familie van het bergkristal en staat bekend om zijn indrukwekkende paarse kleur. Wanneer de steen te veel (direct) zonlicht krijgt, kan de amethist verbleken. Een lichtpaarse amethist kan door middel van bestralingen veranderen in dieppaars. Deze kleur is dan helaas niet blijvend.

De amethist wordt op meerdere plekken ter wereld gevonden. Al vanaf de Middeleeuwen is Braziliƫ beroemd om zijn vindplaatsen van amethisten. Maar tegenwoordig wordt deze edelsteen ook gevonden in Zambia, India en Uruguay.

Waarschijnlijk ben je de amethist weleens tegen gekomen in ruwe stukken. Men noemt dit een amethist geode. Veel mensen hebben een amethist geode in huis omdat deze edelsteen bekend staat om zijn kalmerende werking. De amethist geeft rust, zuivert een gespannen sfeer en reinigt een ruimte. De amethist staat bij veel mensen ook bekend als een edelsteen die helpt bij hoofdpijn, migraine en slaapproblemen.

Buiten dat de amethist bij de maand februari hoort, wordt deze edelsteen ook aan vele sterrenbeelden gelinkt zoals Waterman, Vissen, Schorpioen en Boogschutter.

Bij DiamondsByMe verwerken we de amethist met grote regelmaat in onze sieraden. Door zijn opvallende kleur geeft de edelsteen een sieraad een luxe one-of-a-kind uitstraling. Stel op www.diamondsbyme.nl zelf je eigen sieraad samen!