Wij hebben enorm veel verschillende sieraden op onze website staan, die allemaal ook nog eens volledig naar eigen stijl kunnen worden samengesteld. Naast deze bestaande modellen maken wij ook graag speciale sieraden samen met onze klanten. Heb jij een speciaal sieraad in gedachten, maar kun je deze nergens vinden? Of wil je gewoon graag een uniek sieraad hebben? In deze blog vertellen we je hoe jij jouw eigen ontwerp kunt laten maken bij DiamondsByMe!

Bijna iedereen heeft wel een droomring in gedachten. Soms is deze vindbaar op internet of bij de plaatselijke juwelier, maar soms ook niet. Bij DiamondsByMe vinden we het altijd een leuke uitdaging om samen met onze klant tot een schitterend ontwerp te komen. Bijna alles is mogelijk, dus kruip in je pen/potlood, schets jouw droomsieraad en ga samen met ons aan de slag om deze daadwerkelijk te realiseren.

Tekenen

STAP 1 – INFORMATIE & SCHETSEN
In de eerste fase van het proces hebben wij zoveel mogelijk informatie van jou nodig. Bij voorkeur ontvangen we een duidelijke schets of een afbeelding van jouw ontwerp. Dit mag natuurlijk ook een bestaand ontwerp zijn. Wanneer je geen afbeelding hebt, zien wij graag een eigen schets van het sieraad. Ben je niet goed in tekenen? Maak je vooral geen zorgen! Deze schets hoeft natuurlijk geen gedetailleerd meesterwerk te zijn. Onze ontwerpers kunnen, met af en toe enkele toelichtingen, overal doorheen kijken. Het is echter wel van belang je een schatting van de maten kunt aangeven.

Natuurlijk is het ook niet geheel onbelangrijk om te vertellen van welke materialen je het sieraad zou willen laten maken. Er zijn tegenwoordig steeds meer opties om verschillende kleuren edelmetaal in één ring te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een witgouden band en een geelgouden zetting.

Last but not least: de edelstenen! Bij DiamondsByMe hebben we naast alle verschillende geslepen diamanten, ook tientallen verschillende typen edelstenen die in een sieraad kunnen worden verwerkt. Staat jouw gewenste steen niet tussen alle edelstenen op onze website? Geen probleem! We denken graag met je mee over andere mogelijkheden, om vervolgens op zoek te gaan naar die ene perfecte steen die wij zelf nog niet hebben.

Aan de hand van alle gekregen informatie, kunnen wij een schatting maken van wat het zou gaan kosten als wij jouw ontwerp daadwerkelijk gaan vervaardigen. Deze prijs kan altijd een klein beetje afwijken. Wanneer de prijsopgave veel verschilt van de eerste schatting, wordt er na een eerste ontwerp een nieuwe prijsopgave gemaakt. Uiteraard wordt dit altijd duidelijk naar de klant gecommuniceerd.

STAP 2 – 3D TEKENING
Op basis van alle input gaan onze designers aan de slag met het maken van een 3D tekening van het gewenste ontwerp. Vervolgens wordt er een zogenoemde render gemaakt, welke naar de klant wordt toegestuurd. Een render is een soort foto die gemaakt wordt van de 3D tekening. Op deze afbeelding(en) kun je de ring in detail zien in het gewenste materiaal. Ook kunnen bijna alle steensoorten in de render worden afgebeeld. Deze render zal een perfect beeld geven van hoe het sieraad er uiteindelijk uit komt te zien. De klant kan op basis van deze render aangeven of de tekening helemaal naar wens is, of dat er nog aanpassingen moeten worden gemaakt.

3D tekenen Ringen eigen ontwerp

Wat uniek is bij DiamondsByMe, is dat je voortaan een 3D voorbeeld ring kunt ontvangen. Sinds kort is het mogelijk om na het ontvangen van de render, een dummy te bestellen. Deze dummy wordt ook wel een 3D voorbeeld sieraad genoemd. Dit is een gedetailleerde kunststof versie van de ring, in de juiste maat en met alle gewenste afmetingen van de stenen. Door deze dummy heb je de mogelijkheid om jouw ontwerp goed te bekijken én te passen voordat je hem daadwerkelijk bestelt en laat gieten in edelmetaal. Ben je helemaal tevreden? Dan gaan we na jouw akkoord de ring printen in was. Dit wasmodel is anders dan de dummy, omdat de kunststof dummies niet kunnen worden gebruikt voor het opbomen en gieten. Daarom gebruiken we een speciale 3D-printer voor het printen van wasmodellen. Van deze modellen wordt een boompje gemaakt, waarmee wij een perfecte mal kunnen maken voor de gieting. Op de foto hieronder zie je een grijze dummy ring die wordt opgestuurd naar de klant. De blauwe ring is het wasmodel welke wordt gebruikt voor een boompje. Wil je meer weten over 3D printen? Houd dan onze pagina goed in de gaten, binnenkort vertellen we je meer!

STAP 3 – PRINTEN, GIETEN EN AFWERKEN
Het vervolg proces is exact hetzelfde als wanneer je direct een sieraad bestelt via onze website. Het wasmodel wordt geprint en opgeboomd. Vervolgens wordt dit boompje in een koker geplaatst, waar gips overheen wordt gegoten. Deze koker van gips laten wij in de oven uitharden. Hierdoor smelt de wasboom en blijft er een perfecte afdruk achter in het gips. Het resultaat: een perfecte mal. Nu kan het juiste gehalte edelmetaal worden gesmolten en in de mal worden gegoten. Wanneer het edelmetaal is afgekoeld ,wordt het boompje uit de mal gehaald. Hierna worden alle sieraden los geknipt, één voor één afgewerkt en eventueel bezet met de gekozen stenen. Daarna is het een kwestie van polijsten en oppoetsen voor het perfecte eindresultaat!

3d prints
Een groot verschil tussen DiamondsByMe en een reguliere juwelier of goudsmid is dat wij vooraf een perfect beeld kunnen schetsen van jouw droomsieraad. Doordat wij een render en eventuele dummy kunnen maken en dit aan jou kunnen laten zien, krijg jij een goed beeld van wat je kunt verwachten.

EERLIJKE PRIJS
Omdat wij alles intern maken en daarom geen gebruik maken van een tussenschakel of afhankelijk zijn van leveranciers, kunnen wij onze prijzen zo laag houden. Wij hoeven dan ook nooit onderdelen te bestellen bij een groothandel, welke wij in een sieraad moeten verwerken. Omdat wij dus het hele productieproces in eigen handen hebben, kunnen wij tijd én geld besparen en dat zie jij weer terug in de prijs. Daarnaast werken wij samen met de beste diamantairs in Antwerpen, waardoor wij onze stenen tegen een eerlijke prijs kunnen inkopen.

LEVERTIJD
De levertijd van een zelf ontworpen sieraad is nagenoeg gelijk aan een sieraad van onze website. Het enige verschil is dat er eerst een akkoord op de tekening en render moet komen. Het toesturen van een tekening en render duurt meestal 2 – 3 werkdagen. Wanneer er edelstenen speciaal besteld of gezocht moeten worden of wanneer er een (laser)gravure moet worden gemaakt kan dit natuurlijk langer duren. Dit zullen wij echter te alle tijde vooraf communiceren.

Onthoud dus goed, je hoeft niet eindeloos te zoeken naar jouw droomsieraad! Ontwerp zelf jouw unieke, handgemaakte sieraad voor jouw speciale moment of herinnering. Ga samen met ons designteam aan de slag om jouw droomsieraad te tekenen en laat deze vervaardigen door één van onze meestergoudsmeden. Jouw unieke sieraad heb je vervolgens binnen enkele weken in huis! En dat allemaal voor een eerlijke lage prijs.

Daarom DiamondsByMe 😉