Daar is hij dan eindelijk: het derde en laatste onderdeel van de megablog: ‘Hoe kies ik de perfecte verlovingsring?’. Heb je een van de, of beide eerste delen gemist? Of ben je stiekem al vergeten wat Tamara in deze blogs heeft verteld? Klik HIER om DEEL I te lezen en klik HIER om DEEL II te lezen.

In dit laatste deel in de zoektocht naar DE perfecte verlovingsring vertellen we alles over het kiezen van diamanten. Daarnaast geven we je nog tips over hoe jij het beste de ringmaat van jouw geliefde kunt achterhalen.

STAP 4: DIAMANT
De edelsteen die staat voor een verlovingsring is de diamant. Een diamant is de hardste edelsteen die er is en is dus eigenlijk voor eeuwig. Op deze manier symboliseert de diamant jullie eeuwige liefde. Een diamant is in verschillende slijpvormen verkrijgbaar. De ronde (briljant) slijpvorm is de meest gekozen vorm. Maar je kunt het natuurlijk ook bijzonder maken door te kiezen voor een hartvormig of princess (vierkant) geslepen diamant.

Op www.diamondsbyme.nl/diamant/ hebben we een grote database. Op deze database staan meer dan 150.000 diamanten. Hier kun je diamanten selecteren op prijs, waardoor je bij jouw budget de beste steen uit kunt zoeken. Daarnaast kun je ook diamanten selecteren op basis van de 4 C’s: vorm (cut), karaat (carat), zuiverheid (clarity) en kleur (color). De diamanten in deze database lopen op van €285 tot in de tientallen duizenden euro’s.

Natuurlijk hoef je niet in deze database te gaan zoeken naar een diamant als je op de site al een ring hebt gevonden. De stenen zijn hier natuurlijk bij de prijs inbegrepen! Zie je een ring, maar vind je de vorm of het karaat van de diamant nog niet top? Bij DiamondsByMe is alles mogelijk! Neem contact met ons op, en wij ontwerpen de ring helemaal naar wens!

Uiteraard kun je ook kiezen voor een andere edelsteen. Bijna alle kleuren zijn mogelijk. Kies eens voor iets heel anders en je zult jezelf verassen! Zoals in de DEEL II van de blog ook al is verteld, hebben celebrities als Kate Middleton en Eva Longoria ook indrukwekkende verlovingsringen gekregen met edelstenen. Een goed idee kan zijn dat je een steen uitzoekt naar de maand waarin de datum valt die voor jullie zo belangrijk is, elke maand van het jaar heeft een steen die daarbij hoort: de geboortestenen.

TIP!
En dan nog een belangrijke beslissing buiten het kiezen van de ring zelf: het bepalen van de maat! Want tja, de ring moet natuurlijk wel passen! Een tip die wij voor je hebben: leen stiekem een ring uit de huidige collectie van je geliefde en laat deze bij een juwelier op meten. Een andere, ietwat lastigere optie is: meet de binnenkant van een andere ring van je geliefde op. Kijk voor de afmetingen en bijbehorende ringmaten op https://www.diamondsbyme.nl/internationale-maatgeving/. Mocht de ringmaat alsnog niet juist zijn? Tegen een kleine vergoeding maken wij de ring alsnog op maat!

We hopen dat we je met onze 3-delige blog wat op weg hebben geholpen! Het kiezen van een verlovingsring is namelijk een bijzondere activiteit. En onthoud: je kan het bijna niet fout kan doen. Je aanstaande is toch al ontzettend blij dat het eindelijk zover is en zal trots op je zijn dat je zo’n mooie ring hebt uitgezocht!